Eftersök

Eftersök
EftersöksjourEftersök


Ibland händer det som inte får ske, man tyckte att allt var perfekt men medan man registrerade just den bilden i hjärna så rörde sig viltet, bara lite kanske, men alldeles tillräckligt för att det skulle bli ett dåligt skott. Eller så sitter Ni i bilen och hinner inte reagera förrän viltet har hoppat ut framför bilen och olyckan är ett faktum. Det är då det gäller att veta vart man skall ringa för att kunna omhänderta och förkorta lidande för det utsatta viltet. Det står likaså i lagen att för att få avlossa skott mot levande vilt måste man enligt lag och god jaktetik ha tillgång till lämpligt eftersöksekipage senast 2 timmar efter skottet. Detta är odiskutabelt och det är varje jaktledares ansvar att efterleva detta. För många mindre och större jaktlag kan det vara svårt att hålla med ett riktigt och seriöst eftersöksekipage då det kräver mycket träning och tillämpning för både hund och hundförare och det är utav den anledningen detta skrivs. Eftersök bedrivs inte bara under hösten utan under hela året och man behöver mer än en hund i stallet då det är väldigt krävander för hunden och denna kan behöva att ersättas efter en stund.


För att då bespara jaktlag och övriga intressenter detta besväret med eftersöksekipage så har PS Jaktguiden möjlighet att via avtal knyta hund och hundförare till just Er. Detta innebär att vi inom 2 timmar har anlänt till skott/olycksplatsen och påbörjar eftersöket åt Er. Vi har 100 % tystnadsplikt och våra hundförare är erfarna, ödmjuka och lyhörda!


I dagsläget har vi 5 hundförare och minst 10 hundar som står redo att hjälpa er med såväl eftersök som vid jakt. När ni får behov utav jakt eller eftersöksekipage så tveka inte utan ring oss! Vi har alltid hundar i beredskap.


Eftersöksjour


Vi kan tillhandahålla såkallad eftersöksjour åt Er! Detta innebär att vi mot en mindre avgift tillhandahåller godkända eftersökshundar till Er när Ni ger Er ut i skogen för att jaga.


Våra eftersöksekipage


Vi har i dag 15 st hundförare för drevjakter och lika många eftersökshundar som står i beredskap för att jobba!


En skjuten vildsvinsgalt som gått undan men som letades upp utav en utav våra wachtlar.

En galt som blev skjuten i bakpartiet och som fick letas upp och avlivas i sårlega. Hunden spåra och markera legan och innan galten förstod så var han avfångad.

Skottplatsen, ofta kommer blodet en bit ifrån, speciellt på vildsvin.

En råbock som gick undan men som spårades upp och hittades efter 1,5 km. Mycket litet blod i spåret.

"Hunting isn´t something i do, its a part of who i am"


Copyright  © All Rights Reserved  by jaktguide.se